Indyk z warzywami

Składniki
  • 40 dag piersi indyka
  • 1 kalarepa
  • 4 marchewki
  • 20 dag fasolki szparagowej
  • 1 główka zielonej sałaty
  • 1 mały jogurt naturalny
  • natka pietruszki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz
Sposób przygotowania

Warzywa umyj i pokrój na nieduże kawałki, wrzuć (oprócz sałaty) do lekko osolonego wrzątku i gotuj około 4 minut. Odcedź i ostudź. Mięso indyka pokrój na cienkie paski i obsmaż na gorącym oleju. Posyp solą i pieprzem. Jogurt wymieszaj z sokiem z cytryny, posiekaną natką i przypraw do smaku. Na półmisku ułóż liście sałaty, na nich warzywa i filety. Polej sosem.

Wydrukuj przepis

Przejrzyj nas na wylot!

Jako producent żywności dostarczamy produkty dla niemowląt i małych dzieci dostosowane do ich potrzeb na każdym etapie rozwoju.

Poznaj naszą jakość
Przejrzyj nas na wylot - BoboVita
W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Korzystanie z niej bez zmiany ustawień dotyczących plików cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa komputerze / telefonie / tablecie. W każdym momencie można dokonać zmiany tych ustawień. Czytaj więcej
Akceptuję - nie pokazuj więcej tego komunikatu