Owocowy torcik bez pieczenia

Składniki
  • 3 serki homogenizowane o smaku waniliowym,  
  • 2 galaretki żółte,  
  • 2 galaretki czerwone,
  • świeże owoce 
Sposób przygotowania

Jedną galaretkę rozpuść w 1 i pół szklanki wody, wystudź i połącz z jednym serkiem. Wlej do tortownicy i wstaw do lodówki. Rozpuść galaretkę odmiennego koloru, również wymieszaj z serkiem i wlej do tortownicy w momencie, gdy pierwsza galaretka stężeje. W ten sam sposób przygotuj trzecią galaretkę. Na wierzchu trzeciej warstwy poukładaj owoce, zaczekaj aż masa stężeje i zalej czwartą galaretką. Pozostaw do stężenia.

Wydrukuj przepis

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Korzystanie z niej bez zmiany ustawień dotyczących plików cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa komputerze / telefonie / tablecie. W każdym momencie można dokonać zmiany tych ustawień. Czytaj więcej
Akceptuję - nie pokazuj więcej tego komunikatu