Sorbet truskawkowy

Składniki
  • 20 dag truskawek
  • 3 łyżki soku pomarańczowego,
  • 2 łyżki soku z cytryny , 
  • 2 łyżki brązowego cukru,
  • 4 łyżki pokruszonego lodu 
  • listki melisy do przybrania
Sposób przygotowania

Truskawki opłucz, osusz i odszypułkuj. Owoce rozłóż na tacy
i wstaw do zamrażarki na około 30 minut. Truskawki wrzuć do miksera, dodaj sok, cukier, lód i wszystko zmiksuj. Masę ponownie włóż do zamrażarki na pół godziny i po wyjęciu jeszcze raz zmiksuj.

Wydrukuj przepis

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Korzystanie z niej bez zmiany ustawień dotyczących plików cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa komputerze / telefonie / tablecie. W każdym momencie można dokonać zmiany tych ustawień. Czytaj więcej
Akceptuję - nie pokazuj więcej tego komunikatu