Krem z dyni

Składniki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 cebulka szalotka, obrana i pokrojona w kosteczkę
  • około 3/4 słoika litrowego  obranej i pokrojonej w kostkę dyni
  • 1 bulion warzywny
  • sól, odrobina świeżego, startego imbiru, pieprz
  • pestki dyni do dekoracji
Sposób przygotowania

W rondlu lub garnku na oliwie zeszklij cebulkę, mieszając od czasu do czasu, nie rumieniąc. Dodaj dynię, dopraw solą i smaż przez około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.

Wlej gorący bulion w takiej ilości, aby przykryć nią dynię. Zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez około 20 minut lub aż dynia będzie całkowicie miękka. W połowie gotowania dodaj imbir, pieprz

Wydrukuj przepis

Przejrzyj nas na wylot!

Jako producent żywności dostarczamy produkty dla niemowląt i małych dzieci dostosowane do ich potrzeb na każdym etapie rozwoju.

Poznaj naszą jakość
Przejrzyj nas na wylot - BoboVita
W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Korzystanie z niej bez zmiany ustawień dotyczących plików cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa komputerze / telefonie / tablecie. W każdym momencie można dokonać zmiany tych ustawień. Czytaj więcej
Akceptuję - nie pokazuj więcej tego komunikatu