Zupa z soczewicy

Składniki
  • 3 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 seler
  • 20 dag soczewicy
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki
Sposób przygotowania

Oczyszczone i umyte warzywa pokrój, zalej 1,5 litra wody, dodaj opłukaną soczewicę i gotuj ok. 30 minut, dodaj masło i przypraw do smaku, lekko posyp posiekana natką pietruszki.

Wydrukuj przepis

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Korzystanie z niej bez zmiany ustawień dotyczących plików cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa komputerze / telefonie / tablecie. W każdym momencie można dokonać zmiany tych ustawień. Czytaj więcej
Akceptuję - nie pokazuj więcej tego komunikatu