Krem z dyni
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 cebulka szalotka, obrana i pokrojona w kosteczkę
- około 3/4 słoika litrowego obranej i pokrojonej w kostkę dyni
- 1 bulion warzywny
- sól, odrobina świeżego, startego imbiru, pieprz
- pestki dyni do dekoracji
W rondlu lub garnku na oliwie zeszklij cebulkę, mieszając od czasu do czasu, nie rumieniąc. Dodaj dynię, dopraw solą i smaż przez około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Wlej gorący bulion w takiej ilości, aby przykryć nią dynię. Zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez około 20 minut lub aż dynia będzie całkowicie miękka. W połowie gotowania dodaj imbir, pieprz
Wydrukuj przepis
Zobacz inne przepisy z tej kategorii
*Kaszki mleczne BoboVita zawierają żelazo i jod dla wsparcia rozwoju poznawczego oraz witaminę C dla prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. Kaszki bezmleczne BoboVita zawierają żelazo dla wsparcia rozwoju poznawczego oraz witaminę C dla prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. Kaszka ryżowa owoce leśne zawiera tiaminę, wapń i żelazo, a kaszka zbożowa jabłko-śliwka, zgodnie z przepisami prawa zawiera tylko tiaminę.

Nasi Doradcy
Zadbaj o prawidłowe żywienie Twojego dziecka - kształtujesz w ten sposób jego przyzwyczajenia żywieniowe. Chętnie Ci pomożemy, gdy będziesz tego potrzebowała.

Wasze pytania
Poznaj odpowiedzi na najczęściej zadawane przez mamy pytania z zakresu żywienia w ciąży.

Czy wiesz, że...
Wrzesień to miesiąc, w którym zbieramy nasze najpyszniejsze warzywa: bakłażany, cebule, dynie, dynie piżmowe i papryki. Zbieramy je dokładnie wtedy, kiedy są najlepsze, a potem mrozimy, żeby zachować ich smak przez cały rok.