Ogórkowy chłodnik

Składniki
  • 2 ogórki szklarniowe 
  • 1 ząbek czosnku
  • sól i czarny pieprz do smaku
  • 2  łyżki drobno posiekanego koperku
  • 400 g jogurtu naturalnego (najlepiej o kremowej konsystencji)
Sposób przygotowania

Ogórki wyszoruj pod bieżącą wodą, odetnij końce, resztę zetrzyj na tarce o dużych oczkach (razem ze skórką). Czosnek bardzo drobno posiekaj, posól i rozetrzyj na desce końcem noża. Dodaj do ogórka, dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Wymieszaj z koperkiem a następnie z jogurtem naturalnym. Schłodź w lodówce.

Wydrukuj przepis

Przejrzyj nas na wylot!

Jako producent żywności dostarczamy produkty dla niemowląt i małych dzieci dostosowane do ich potrzeb na każdym etapie rozwoju.

Poznaj naszą jakość
Przejrzyj nas na wylot - BoboVita
W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Korzystanie z niej bez zmiany ustawień dotyczących plików cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa komputerze / telefonie / tablecie. W każdym momencie można dokonać zmiany tych ustawień. Czytaj więcej
Akceptuję - nie pokazuj więcej tego komunikatu