Zupa szpinakowa

Składniki
  • 1/2 kg świeżego szpinaku
  • 100g włoszczyzny
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 orzechów włoskich
  • 1/2 litra mleka
  • sól, pieprz
  • 4 jajka
Sposób przygotowania

Szpinak przebierz, umyj, osącz na sicie. Włoszczyznę oczyść, umyj, pokrój na kawałki. W rondlu rozgrzej masło, delikatnie przesmaż włoszczyznę
i czosnek. Wlej pół litra gorącej wody, dodaj sól, gotuj 15 minut. Dodaj szpinak i całość zagotuj. Następnie całość zmiksuj. Mleko zagotuj, wlej do zupy. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Jajka ugotuj na twardo, pokrój w ćwiartki. Orzechy grubo posiekaj i razem
z jajkami dodaj do zupy. 

Wydrukuj przepis

Przejrzyj nas na wylot!

Jako producent żywności dostarczamy produkty dla niemowląt i małych dzieci dostosowane do ich potrzeb na każdym etapie rozwoju.

Poznaj naszą jakość
Przejrzyj nas na wylot - BoboVita
W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Korzystanie z niej bez zmiany ustawień dotyczących plików cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa komputerze / telefonie / tablecie. W każdym momencie można dokonać zmiany tych ustawień. Czytaj więcej
Akceptuję - nie pokazuj więcej tego komunikatu