Zupa wiosenna

Składniki
  • 3 młode kalarepki
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 4 ziemniaki
  • 1/4  selera
  • 1 mała cukiniakoperek
  • 1/2 szklanki chudego, skondensowanego mleka
  • 1 łyżeczka masła
  • pieprz, sól
Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa oprócz cukinii, obierz i pokrój w kostkę. Dodaj pokrojoną w kostkę cukinię, zalej 1 litrem wody, dodaj masło i gotuj pod przykryciem przez 25 minut. Kiedy warzywa będą dostatecznie miękkie, ale nie rozgotowane, dodaj mleko i ponownie zagotuj. Dopraw do smaku. Po ugotowaniu na sam koniec wsyp posiekany koperek.

Wydrukuj przepis

Jestem tym, co mi dajesz, Mamo!

Jako producent żywności dostarczamy produkty dla niemowląt i małych dzieci dostosowane do ich potrzeb na każdym etapie rozwoju.

Poznaj naszą jakość

Aplikacja mobilna "BoboVita"

Aplikacja Mobilna BoboVita

Przygotowaliśmy dla Ciebie wyjątkowe narzędzie, w którym znajdziesz wskazówki i rady dotyczące żywienia małego dziecka do 1. roku życia.

Szukaj produktów

Lista partnerów NUTRICIA sp. z o.o.