Zupa wiosenna

Składniki
  • 3 młode kalarepki
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 4 ziemniaki
  • 1/4  selera
  • 1 mała cukiniakoperek
  • 1/2 szklanki chudego, skondensowanego mleka
  • 1 łyżeczka masła
  • pieprz, sól
Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa oprócz cukinii, obierz i pokrój w kostkę. Dodaj pokrojoną w kostkę cukinię, zalej 1 litrem wody, dodaj masło i gotuj pod przykryciem przez 25 minut. Kiedy warzywa będą dostatecznie miękkie, ale nie rozgotowane, dodaj mleko i ponownie zagotuj. Dopraw do smaku. Po ugotowaniu na sam koniec wsyp posiekany koperek.

Wydrukuj przepis

Przejrzyj nas na wylot!

Jako producent żywności dostarczamy produkty dla niemowląt i małych dzieci dostosowane do ich potrzeb na każdym etapie rozwoju.

Poznaj naszą jakość
Przejrzyj nas na wylot - BoboVita
W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Korzystanie z niej bez zmiany ustawień dotyczących plików cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa komputerze / telefonie / tablecie. W każdym momencie można dokonać zmiany tych ustawień. Czytaj więcej
Akceptuję - nie pokazuj więcej tego komunikatu