Deser z kaszy manny z galaretką

1 min
Deser z kaszy

    Deser z kaszy
    Deser z kaszy

    Składniki na 1 porcję:

    💚 10 g (1 łyżka) kaszy manny

    💚 25 ml (1,5 łyżki) mleka 2%

    💚 2 g (1/4 łyżeczki) masła

    💚 50 g (ok. 1/2 opakowania) przecieru BoboVita jabłka, jagody i gruszki Williamsa po 4. mies.

    💚 5 ml (1 łyżeczka) wody

    💚 1,5 g (ok. 1/2 łyżeczki) żelatyny

    Sposób przygotowania:

    Mleko zagotować. W osobnym rondelku rozpuścić masło i dodać kaszę mannę. Gdy się przyrumieni, dodać mleko i gotować około 5 minut.

    Masę przełożyć do płaskiego naczynia. Przecier owocowy przełożyć do miski.

    Rozpuścić żelatynę w 5 ml wody, wymieszać z przecierem, przelać na wystudzoną masę z manny i wstawić do lodówki.

    Oceń ten artykuł: