Owocowa stonoga z użyciem kaszki

1 min
Owocowa-stonoga-z-użyciem-kaszki

    Owocowa-stonoga-z-użyciem-kaszki
    Owocowa-stonoga-z-użyciem-kaszki

    Składniki na 1 porcję:

    💚 20 g (2 łyżki) kaszki BoboVita Moja pierwsza kaszka mleczna manna po 4. mies.

    💚 40 ml (2,5 łyżki) wody

    💚 20 g (2 łyżki) przecieru BoboVita banan po 4. mies.

    💚 20 g (2 łyżki) przecieru BoboVita jabłko, jagoda i gruszki Williamsa po 4. mies.

    Sposób przygotowania:

    Do kaszki dodać wodę i wymieszać do uzyskania jednolitej, zwartej konsystencji. Z gotowej masy uformować kilka kulek. Przeciery owocowe przełożyć do naczyń, a następnie umieścić w zamrażarce na min. 4 godziny. Po tym czasie wyjąć je i za pomocą łyżeczki wydrążyć z uzyskanych sorbetów małe kulki o wielkości zbliżonej do tych z kaszki. Ułożyć na talerzu wszystkie kulki w taki sposób, aby kształtem przypominały stonogę. Pamiętaj, aby nie zamrażać ponownie mrożonego wcześniej przecieru.

    Oceń ten artykuł: