Placuszek mięsno-warzywny

1 min
Placuszek-mięsno-warzywny

    Placuszek-mięsno-warzywny
    Placuszek-mięsno-warzywny

    Składniki na około 10 sztuk:

    💚 20 g (jedna płaska łyżka) wołowiny

    💚 1 żółtko

    💚 50 g (1 sztuka) marchwii

    💚 20 g (mały kawałek) pietruszki

    💚 20 g (mały kawałek) pora

    💚 8 g (2 łyżki) BoboVita Kleik ryżowy po 4. mies.

    💚 4 g (1 łyżeczka) kopru lub natki pietruszki

    Sposób przygotowania:

    Warzywa gotować około 20 minut, nie rozgotować. Kiedy włoszczyzna będzie miękka, wyjąć ją i zmielić z mięsem.

    Dodać żółtko oraz dosypać koperek lub natkę. Wszystko razem wymieszać. Dodać kleik ryżowy.

    Z masy uformować placuszka. Upiec w piekarniku przez 20 minut w 180°C lub usmażyć na złoty kolor na patelni bez tłuszczu.

    Oceń ten artykuł: