Duszona cielęcina z warzywami
- 40 dag cielęciny
- 30 dag fasolki szparagowej
- pęczek świeżych jasnych szparagów
- 1 marchewka
- 4 pomidory
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki oleju
- sól, pieprz
Mięso opłucz, oczyść z żył i pokrój w kawałki. Podsmaż na dwóch łyżkach oleju i przełóż do rondla. Duś podlewając w razie potrzeby wodą. Fasolkę umyj, pokrój na kawałki. Szparagi opłucz, odetnij zdrewniałe końce i krótko obgotuj. Pomidory umyj, pokrój w kostkę i podsmaż na reszcie oleju. Marchewkę zetrzyj na tarce. Do mięsa dodaj kolejno: fasolkę, marchewkę, szparagi wraz z wywarem i pomidory. Doprawić zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Podawaj z ryżem.
Wydrukuj przepis
Zobacz inne przepisy z tej kategorii
*Kaszki mleczne BoboVita zawierają żelazo i jod dla wsparcia rozwoju poznawczego oraz witaminę C dla prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. Kaszki bezmleczne BoboVita zawierają żelazo dla wsparcia rozwoju poznawczego oraz witaminę C dla prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. Kaszka ryżowa owoce leśne zawiera tiaminę, wapń i żelazo, a kaszka zbożowa jabłko-śliwka, zgodnie z przepisami prawa zawiera tylko tiaminę.

Nasi Doradcy
Zadbaj o prawidłowe żywienie Twojego dziecka - kształtujesz w ten sposób jego przyzwyczajenia żywieniowe. Chętnie Ci pomożemy, gdy będziesz tego potrzebowała.

Wasze pytania
Poznaj odpowiedzi na najczęściej zadawane przez mamy pytania z zakresu żywienia w ciąży.

Zarejestruj się
Dołącz do Klubu BoboVita i otrzymaj bezpłatny Poradnik żywienia małego dziecka z unikalnym Planem 5 kroków urozmaicania diety!