Duszona cielęcina z warzywami

Składniki
  • 40 dag cielęciny 
  • 30 dag fasolki szparagowej
  • pęczek świeżych jasnych szparagów 
  • 1  marchewka
  • 4 pomidory 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 4 łyżki oleju
  • sól, pieprz 
Sposób przygotowania

Mięso opłucz, oczyść z żył i pokrój w kawałki. Podsmaż na dwóch łyżkach oleju i przełóż do rondla. Duś podlewając w razie potrzeby wodą. Fasolkę umyj, pokrój na kawałki. Szparagi opłucz, odetnij zdrewniałe końce i krótko obgotuj. Pomidory umyj, pokrój w kostkę i podsmaż na reszcie oleju. Marchewkę zetrzyj na tarce. Do mięsa dodaj kolejno: fasolkę, marchewkę, szparagi wraz z wywarem i pomidory. Doprawić zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Podawaj z ryżem.

Wydrukuj przepis

Przejrzyj nas na wylot!

Jako producent żywności dostarczamy produkty dla niemowląt i małych dzieci dostosowane do ich potrzeb na każdym etapie rozwoju.

Poznaj naszą jakość
Przejrzyj nas na wylot - BoboVita
W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Korzystanie z niej bez zmiany ustawień dotyczących plików cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa komputerze / telefonie / tablecie. W każdym momencie można dokonać zmiany tych ustawień. Czytaj więcej
Akceptuję - nie pokazuj więcej tego komunikatu