Duszona cielęcina z warzywami

Składniki
  • 40 dag cielęciny 
  • 30 dag fasolki szparagowej
  • pęczek świeżych jasnych szparagów 
  • 1  marchewka
  • 4 pomidory 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 4 łyżki oleju
  • sól, pieprz 
Sposób przygotowania

Mięso opłucz, oczyść z żył i pokrój w kawałki. Podsmaż na dwóch łyżkach oleju i przełóż do rondla. Duś podlewając w razie potrzeby wodą. Fasolkę umyj, pokrój na kawałki. Szparagi opłucz, odetnij zdrewniałe końce i krótko obgotuj. Pomidory umyj, pokrój w kostkę i podsmaż na reszcie oleju. Marchewkę zetrzyj na tarce. Do mięsa dodaj kolejno: fasolkę, marchewkę, szparagi wraz z wywarem i pomidory. Doprawić zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Podawaj z ryżem.

Wydrukuj przepis

Jestem tym, co mi dajesz, Mamo!

Jako producent żywności dostarczamy produkty dla niemowląt i małych dzieci dostosowane do ich potrzeb na każdym etapie rozwoju.

Poznaj naszą jakość

Aplikacja mobilna "BoboVita"

Aplikacja Mobilna BoboVita

Przygotowaliśmy dla Ciebie wyjątkowe narzędzie, w którym znajdziesz wskazówki i rady dotyczące żywienia małego dziecka do 1. roku życia.

Szukaj produktów

Lista partnerów NUTRICIA sp. z o.o.