Indyk z warzywami
- 40 dag piersi indyka
- 1 kalarepa
- 4 marchewki
- 20 dag fasolki szparagowej
- 1 główka zielonej sałaty
- 1 mały jogurt naturalny
- natka pietruszki
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz
Warzywa umyj i pokrój na nieduże kawałki, wrzuć (oprócz sałaty) do lekko osolonego wrzątku i gotuj około 4 minut. Odcedź i ostudź. Mięso indyka pokrój na cienkie paski i obsmaż na gorącym oleju. Posyp solą i pieprzem. Jogurt wymieszaj z sokiem z cytryny, posiekaną natką i przypraw do smaku. Na półmisku ułóż liście sałaty, na nich warzywa i filety. Polej sosem.
Wydrukuj przepis
Zobacz inne przepisy z tej kategorii
*Kaszki mleczne BoboVita zawierają żelazo i jod dla wsparcia rozwoju poznawczego oraz witaminę C dla prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. Kaszki bezmleczne BoboVita zawierają żelazo dla wsparcia rozwoju poznawczego oraz witaminę C dla prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. Kaszka ryżowa owoce leśne zawiera tiaminę, wapń i żelazo, a kaszka zbożowa jabłko-śliwka, zgodnie z przepisami prawa zawiera tylko tiaminę.

Wasze pytania
Poznaj odpowiedzi na najczęściej zadawane przez mamy pytania z zakresu żywienia w ciąży.

Nasi Doradcy
Zadbaj o prawidłowe żywienie Twojego dziecka - kształtujesz w ten sposób jego przyzwyczajenia żywieniowe. Chętnie Ci pomożemy, gdy będziesz tego potrzebowała.

Zarejestruj się
Dołącz do Klubu BoboVita i otrzymaj bezpłatny Poradnik żywienia małego dziecka z unikalnym Planem 5 kroków urozmaicania diety!