Kolorowe Ratatouille

Składniki
  • 2 czerwone papryki
  • 2 żółte papryki
  • 2 cukinie
  • 2 średnie bakłażany
  • 1kg pomidorów
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 6 łyżek oliwy
  • tymianek, rozmaryn
  • sól, pieprz
Sposób przygotowania

Obierz warzywa. Cukinie i bakłażany, cebule i papryki pokrój w półplasterki, pomidory na ćwiartki. Na głębokiej patelni rozgrzej oliwę, papryki i cebule duś przez 5 minut, dodaj cukinie i bakłażany. Po 10 minutach dorzuć pomidory i wszystkie przyprawy. Duś pod przykryciem na wolnym ogniu przez 25 minut. W miarę potrzeby dolewaj wody, żeby uniknąć przypalenia. Podawaj z bagietką.

Wydrukuj przepis