Papryki z kuskusem
- 4 papryki ( czerwona, zielona, żółta, pomarańczowa)
- 1 cukinia
- 2 pomidory
- 40 dag seta feta
- 2 ząbki czosnku
- 140 dag kuskus
- 1 łyżka soku z cytryny
- ½ łyżeczki oregano
- 4 łyżki oliwy
- sól, pieprz
Papryki umyj, odetnij czubki, wybierz z nich pestki. W większym garnku zagrzej wodę, dodaj trochę soli i gotuj papryki razem z odciętymi czubkami około 5 minut. Odcedź.
Cukinie pokrój na drobne kawałki, obierz czosnek. Na patelni zagrzej oliwę, dodaj cukinię i zmiażdżony czosnek. Opiekaj na średnim płomieniu 2 minuty. Dodaj sok z cytryny, mieszaj minutę, odstaw z ognia.
Kuskus przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Wymieszaj go z pokrojonymi
w kostkę pomidorami i rozdrobnioną fetą. Dopraw suszonym oregano, solą i pieprzem.
Piekarnik podgrzej do 180 st. Każdą paprykę napełnij farszem. Włóż do natłuszczonego naczynia do zapiekania i przykryj paprykowymi czubkami. Zapiekaj 20 minut.
Wydrukuj przepis
Zobacz inne przepisy z tej kategorii

Nasi Doradcy
Zadbaj o prawidłowe żywienie Twojego dziecka - kształtujesz w ten sposób jego przyzwyczajenia żywieniowe. Chętnie Ci pomożemy, gdy będziesz tego potrzebowała.

Wasze pytania
Poznaj odpowiedzi na najczęściej zadawane przez mamy pytania z zakresu żywienia w ciąży.

Czy wiesz, że...
Marchewki to rośliny dwuletnie. Oznacza to, że jednego roku wykształcają korzeń, żeby przetrwać zimę, a kolejnego rozwijają się kwiaty i nasiona. Nasi rolnicy wysiewają nasiona marchewki każdego roku, żeby regularnie pozyskiwać warzywa.