Surówka z czerwonej kapusty
- 1 mała główka czerwonej kapusty
- 2 mandarynki
- 1 łyżka rodzynek
- 5 dag obranych migdałów
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
- sok z pomarańczy
- imbir, sól, cukier
Kapustę opłucz, cienko poszatkuj usuwając głąb i najgrubsze nerwy. Mandarynki obierz i podziel na cząstki. Migdały pokrój na drobne kawałki. W salaterce skrop kapustę sokiem z pomarańczy, olejem, wymieszaj z rodzynkami, mandarynkami i migdałami. Dopraw do smaku solą, cukrem i ewentualnie imbirem.
Wydrukuj przepis
Zobacz inne przepisy z tej kategorii
*Kaszki mleczne BoboVita zawierają żelazo i jod dla wsparcia rozwoju poznawczego oraz witaminę C dla prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. Kaszki bezmleczne BoboVita zawierają żelazo dla wsparcia rozwoju poznawczego oraz witaminę C dla prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. Kaszka ryżowa owoce leśne zawiera tiaminę, wapń i żelazo, a kaszka zbożowa jabłko-śliwka, zgodnie z przepisami prawa zawiera tylko tiaminę.