Surówka z czerwonej kapusty

Składniki
  • 1 mała główka czerwonej kapusty 
  • 2 mandarynki 
  • 1 łyżka rodzynek
  • 5 dag obranych migdałów
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • sok z pomarańczy
  • imbir, sól, cukier 
Sposób przygotowania

Kapustę opłucz, cienko poszatkuj usuwając głąb i najgrubsze nerwy. Mandarynki obierz i podziel na cząstki. Migdały pokrój na drobne kawałki. W salaterce skrop kapustę sokiem z pomarańczy, olejem, wymieszaj z rodzynkami, mandarynkami i migdałami. Dopraw do smaku solą, cukrem i ewentualnie imbirem.

Wydrukuj przepis

Przejrzyj nas na wylot!

Jako producent żywności dostarczamy produkty dla niemowląt i małych dzieci dostosowane do ich potrzeb na każdym etapie rozwoju.

Poznaj naszą jakość
Przejrzyj nas na wylot - BoboVita
W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Korzystanie z niej bez zmiany ustawień dotyczących plików cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa komputerze / telefonie / tablecie. W każdym momencie można dokonać zmiany tych ustawień. Czytaj więcej
Akceptuję - nie pokazuj więcej tego komunikatu